Monday, 26 November 2012

Entri Bergambar :)


Assalamualaikum :)

*24 Nov 2012*

From Shah Alam - Putrajaya - Port Dickson - Seremban - Bandar Tasik Selatan - Hulu Langat - Shah Alam

Let the picture speak for itself 
=)



<scenery =)>



<ordinary me =) >


< incredible her =) >

Aku ingin engkau selalu
Hadir dan temani aku
Di setiap langkah yang menyakiniku
Kau tercipta untukku

In Shaa Allah :)



Nota Kakiku : Dah bace? Ace komen ke like ke =P

Friday, 23 November 2012

Penghujung jalan



Assalamualaikum :)

Setelah sekian lama xupdate blog ni, rasa mcm nak tulis panjang plak..haha
tapi tgk la,lau byk idea klua byk la yg ditaipnya :D
Penghujung jalan ? mcm tajuk drama or novel la plak kan..hee..
act nak dijadikan drama ke novel ke pon boleh
sebab benda yg bakal aku cerita ni mmg terjadi dalam real life kita..

Orang kata hidup kita ni bleh diibaratkan mcm pentas drama,
ada directornya,ada pelakonnya n ada skripnya..
mcm2 drama kita bleh tgk dlm dunia ni kn..
x kisah la yg jadi kt dri kita or kwn kita or family kita or sape2 jelah kt dunia ni
yg pasti semua benda yg jadi ad hikmahnya..

Aku ni nak dikira  byk mslh,byk la jgk..mslh stdy,mslh kwn,mslh dgn tutttt,mslh family..
aku prefer tuk abaikan sume mslh tu..sbb mslh ni bleh wat kite tension kn..zzzz
tapi smpai bile kite bleh lari dr mslh ?
hmm..xboleh kan ? sbb mslh dtg tuk kita selesaikan..lau x,xde la mslh tu timbul kan ;P
so nak or xnak..soon or later kite kne jgk solve the problems..

Pernah dengar ayat ni ?
" Menghadapi masalah ada caranya, tumpukan kepada penyelesaian bukannya masalah tersebut."


Haa..santapan minda punye ayt tu..curi sket..hee..
sbb sgt motivate ayt tuh..
kdg2 kita ni bila nak slesaikan mslh kita trlalu tumpukan pd masalah tu
tp bkn mcm mne kite nak slesaikan.. *pening

cnthnye la kan : 
si bf gaduh ngan si gf..puncanya sbb si gf ajak si bf makan tp si bf ni busy je memanjang..
so si gf ni pon merajuk la smpai 2 3 purnama..yg si bf ni plak wat xtau je sbb busy sgt la katekan..so mcm mne nak settle mslh ni kn ? klau dua2 xnak mengalah ? last2 break..hmm..
so dlm situasi ni xyah la tgk dkt mslh tu,yg penting dua2 kene try cari pnyelesaian yg baik..
yg si gf dah tau bf tu busy cari la masa lain ajk die makan jgn la time tu jgk nak merajuk la ape la.
.tink positive la kan..lau betol2 bf tu busy ,next time lau die x busy ajk la die mkn..
yg si bf plak lau busy wat cara busy,jgn plak ckp busy tp tetibe kantoi g men futsal ngan kwn2.. 
kan dah timbul satu lg mslah..
so ckp kt gf tu lain kali kta makan yer..:)

conclusionnye jgn la nak memanjangkan mslh tu smpai 2 3 purnama,
try solve problem tu scpt mungkin sbb lg lame gaduh lg ssh nanti kn..


Haa kan dah mrepek meraban dah..haha..korg nak bce,bce la tanak bce xyah la bce..haha
just as reminder je..yg kite sume xleh lari dr mslh yg akn dtg..tu sume dugaan Allah swt kat kite..lg sukar dugaan tu,lg syg Allah dkat kite..so untung la org yg slalu ditimpa dugaan drpd org yg x pernah ditimpa dugaan..kn ?

So apa kaitan tajuk entri kali dgn ape yg aku tulis kat atas ni ?
ntah la..korang relate la sndri..lau tak terelate jgk korg pndai2 la relatekan..haha..
ayat cm macha weiiii..

 Last but not least ,

" Setiap individu mempunyai kefahaman dan pendapat masing-masing, apa yang penting kita saling menghormati buah fikiran satu sama lain."

  

Sekian, dont forget !







#PrayForGaza 






Nota Kakiku : Dah bace? Ace komen ke like ke =P

Sunday, 28 October 2012

Kembali bercerita ^^



Assalamualaikum wbt :)

Hey ! still remember me ? haha. . siapalah diri ini tuk diingati kan. .
hikhik. . tacing plak tetibe. 
eh, lama siot aku x update. . since raya puasa haritu. . ohmaii . 
bulan brape tu ? 8 isn' it ?
huiyooo. . blogger apekah diriku ini. . haha..
do not deserved kot tuk digelar blogger.. haha..

so setelah lama x update ni nampak tak dah bersawang blog aku ni
bukan setakat labah2 je ad
aku rase black widow pon dah kawin lain kot
hikhik
*merepek

banyak mende senanya aku nak cite nie. . 
yela dah dkat 3 bulan x merepek kan
tapi aku nak igt balik tu yg sakit tu
al maklum la
ingatan x seberapa
asyik mkn semut je
haha

so first skali guess wat ? aku dah berjaya sambung degree kat uitm s.alam
degree in chemistry minor in forensic analysis. .
first thing first "ALHAMDULILLAH" :)
even xdpt kos yg aku nak 'sc forensic' tp aku bersyukur 
n people always said that 'expect the unexpected'
so memang x terjangka la kos aku ni
tersangat lah tough derrrr !

Tgk prog code pon dah tau, AS233 ! paling tinggi kat FAS 'fac of applied sc'
so ape yg aku dah blajar since 2 month kt s.alam ?
ala cuma revision time dip je pon. . 
JEEEE PONNN ?
bygkan la blajar 3 thun nak revise balik dlm mse 1 sem ?
how tough is dat? 
but whatever it is, jgn mengeluh :)

dis is my choice so hope i can coupe with this :)

got 2 years n half lg kat s.alam n then
sama ada sambung master or cari keje dulu 
tu la planning wat mse skg..kita hnye mampu merancang
tp kene igt Allah juga merancang dan telah tetapkan pon tuk kita
n perancangan Dia lebih baik utk kita :)

then ape lg eak nak cite..emm..so hows my life ?
hmm getting great i thought..hee..
cos y ? sbb ad membe2 yg always be my side
new place but old frens
dats y hepi kat s.alam

dorg dah tau perangai aku cmne
satu kepala la katekan..haha
dari pilah sampai ke shah alam
muka sama jee,tapi tetap x membosankan

aaaaa..kering idea dah nak tulis ape..haha..
byk snanye nak cite tp xperlu kot..
since blog ni bukanlah private sgt kn
so biarlah ia rahsia :)

InsyaAllah aku akan terus menaip walaupun jarang2
tp passion tu tetap ad..hee..
Last but not least,even dah terlambat aku still nak wish
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
N
SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA 
 to all bloggers around the world n especially to my readers n followers :)
keep in touch dude 
n ukhuwah fi sabillillah 




*PCB :)




Assalamualaikum ^^


Nota Kakiku : Dah bace? Ace komen ke like ke =P

Monday, 13 August 2012

Alahaiii..ponekk weyhhh -.-


Assalamualaikum wbt :)

P.E.N.A.T.

Tu je aku nak cakap..
haih..dugaan betol la arini..
dah la dgn x sahurnye pg tadi, 
pastu td g shopping bapak lah penatnye..
Jalan boleh kire lg, 
tp bile je lalu dpn kedai MAKANAN n MINUMAN ,
perghh..macam cacing kepanasan jadinye
..haha..adoii aku ni,kalah budak kecik,
 budak kecik pon boleh pose smpai ptg ye dak..
hee..xdelah,aku saje je nak bg gempak sket cte tuh..

Tapi mmg pnat la shopping2 td..
Dgn panasnye kn,dugaan dugaan 
=)
Laa ni nak menaip pon terkedek kedek neyh, 
letih pnye pasal..haha..
tp dsbbkn dah agk 'lama' x update
*kelmarin bru update rasenye
aku gagahkan jugak la jari2 ni..
lagipon smntara tggu berbuka ni,
mmg tade keje la,
Nak mngira masa ?
perghh..rase mcm jarum jam tuh x bergerak je kan..

-.-

So td aku shpping ad la beli suar baju selai,dua
yg x tahan tuh suar jeans mmg less gle td
2 for rm100 ! 
wowwalaweh !
Jenama ? xdlah branded pon 
jenama TK ( Takeshy Kurosawa) n 9+3 Jeans
alang2 dah mmg aku tgh cari jeans
mmg sebat dua terus la kn..hee
then beli kasut sepasang n baju sepasang
 =)

n lastttttttt sekaliiiiiiiiii
aku g gunting rmbut maaa..
haha..last skali aku gnting 2 months ago kot
-.-
aku pon x igt..
so ad la sekeping dua gmba yg aku tgkp dlm bilik syok sndri td
*bilik syok sendiri = fitting room
haha..








sedihh kan,sbb tade sape nk tlg tgkp gmba..haha..
xkn nk sruh cashier kdai tu plak -.-
k dah penat menaip..
abes air liur..
choww adiosss


*Nukilan @damTheWriter : 5.00 pm 24 Ramadhan*


Nota Kakiku : Dah bace? Ace komen ke like ke =P

Friday, 10 August 2012

Budget Shopping Raya ?


Assalamualaikum wbt :)

*Selamat Hari Raya, hari untuk kita bersuka ria, 
Mintak mak kuih sepotong, saya mau makan kerna perot kosong =) *
wahhh..nyanyi bagai toqqq..*betul ke lirik tuh -.- ..
mcam raya esok je..haha..
so, ape preparation korang tuk raya taun ni ?
baju raya 20 pasang ?
kasut raya 20 pasang ?


HAHA..

xya lah weii..ngarot je beli banyak2..
pakainye satu dua je pon sehari tuh..
Kalau pempuan beli banyak tuh xheranla,
dorg x kua jalan pon tp baju raya sampai 10 pasang,
haha, jangan mara naa !

Lau laki baju raya sampai 10 pasang itu sumpah PELIK bin AJAIB ! 
weiiiiiiii ! ko beli banyak2 buat ape? 

*aku kaya,suka hati aku la..
Ohhh..kaya je bleh memBAZIR la? 
puihhh..kalau setakat nak menunjuk bek xpaya la,
nak wat collection ? ouhh..

*yela,taun ni collection baju raya aku 10 pasang,
taun depan 20 pasang plak,
nnti bley la tunjuk kat cucu2 aku..ohh cmtu ea ?
xpaham betul la aku., beli satu dua je dah la.


*alah kau jeles la tuh,kau x dpt beli byk kn ?
HAHAHA  
Jeles ? sory naik lori la der. Tak hingin pon nak jeles sebab baju. HAHA
Baik aku simpan duit tu dlm bank wat bayar yuran kolej aku.
Terjamin gak masa depan. Ni baju berlambak, ad terjamin masa depan ?

*Market naik bohhh..
Market ? Ohh..lupa,mmg korang dah jadi 'barang' pon kan,
laa ni sume orang nak kena jual kat 'pasaran'
baru la dinamakan 'hot setafffffffpuihhh'

Uihh..*aku marah ka ni ?
eh dak aih..terkecewa je dgn sikap org2 la ni
suka sgt membazir..

*man vs woman

p/s : Bini aku nanti jgn nak shopping sgt lah kan..
HAHA..
xkesah la nak shopping,
yelaa duit abg kn tuk syg,duit syg tuk syg..hee..
tapi barang yg nak dibeli tuh kena la berbaloi..
jgn nak memBAZIR sgt lah..=D


*Nukilan @damTheWriter : 4.30 pm 21 Ramadhan*

Nota Kakiku : Dah bace? Ace komen ke like ke =P

Thursday, 9 August 2012

Malam pemburuan BERMULA !


Assalamualaikum wbt :)

Wahh..aku ni tajuk nak gempak2 je an, 
tapi isi tade la bagus mane pon.. 
HAHA. k ape mksud aku dgn 'malam pemburuan'
Maksudnya adalah masa untuk kita cari malam yang lebih baik dari seribu bulan
 iaitu Lailatul Qadar telah bermula ! 


Lailatul Qadar adalah satu malam yang amat istimewa.
Pada malam itulah Allah SWT menurunkan kitab suci Al Quran
dan para Malaikat membawa ketapan Qadha' dan Qadar untuk setahun berikutnya .

Kenapa malam tadi baru start ?
 Kenapa sebelum ni x pon ?
Mungkin ramai yang dah tau,
 tp yg belum tau tu sebabnya adalah :

" Rasulullah S.A.W telah bersabda bahawa " Carilah Lailatul Qadar pada malam-malam yang ganjil daripada sepuluh malam terakhir daripada bulan Ramadhan."

(Shahih al-Bukhari, hadis no 2017) 
Tapi ada juga yang mengatakan bahawa malam Lailatul Qadar itu jatuh pada malam 27 Ramadhan.
 Tapi wallahualam. 
Hanya Allah swt yg mengetahui bilanya akan berlaku malam itu. 
Jadi marilah kita sama2 tingkatkan amalan kita sempena 10 malam terakhir di bulan mulia ini.
 Kalau yang belum sempat g terawih tu, 
mulalah dari sekarang. 
X salah pon kalau skg baru nak start. 
Bagi yg liat nak bgun 3/4 malam tuh (macam aku ni)
rajin2kanlah badan tu bgun wat solat sunat atau qiamulail. 

Aku wat entri ni sebagai peringatan tuk diri aku 
n sahabat2 maya sekalian sebab kita ni selalu lupa,alpa,lalai utk mengejar ukhrawi.
 So take a sec and tgk balik amalan kita seblom ni. 
tak salah pon kita nak berubah skg. 
tade sape nak halang kita tuk berubah jadi lebih baik. 
yang salahnya bila kita nak berubah jadi yg tidak baik. 


Aminnnn...Sekian wassalam.

*Nukilan @damTheWriter : 5.10 pm 20 Ramadhan*

Nota Kakiku : Dah bace? Ace komen ke like ke =P

Wednesday, 8 August 2012

Mahu Duit Raya? RM100 menanti!


Assalamualaikum wbt :)


Haiyaaa ! Contest lagi broooo ! haha.
 Pas sahur je td aku pon terus la membuka lappyku ini dan mengonline kan diri.
 Ofcoz la first thing first yg aku bukak my precious @damTheWriter kan. =P
Then cek plak cbox ad chat dari twinsresourcesmgt ni ! 
Contest bleh menang RM 100 woo. 
Sape tanak kan. 
So dengan pantasnye aku wat lah entry wajib ni =D

Syarat2nya kene upload 3 gamba ni, so here they are :)




Then kene wat karangan tajuk : 

"Saya paling layak memenangi duit raya ini kerana..."

kerana saya nak duit raya la bang oi =) 
Lagi satu sebab saya dah tolong anda menaikkan trafik blog anda, 
jadi mungkin saya layak dapat duit raya tuh. Haha..
Ngarot dah aku ni. 
Emm. Lagi sebab saya suka tolong blogger2 sekalian *baik x kat situ =) 
Kalau ada rezeki saya dapat la hadiah tu kan, 
Kalau xde mungkin bukan rezeki saya.
 K lah, sekian wasalam ;)

*Korang tanak ke hadiah tu ? rugi wehh. 
Bukan selalu ada contest camni. 
So jom lah join ramai2 bagi admin pening nak pilih siapa pemenang =P

Nak join just go to : twinsresourcesmgt 



*Nukilan @damTheWriter : 6.50 am 20 Ramadhan*


Nota Kakiku : Dah bace? Ace komen ke like ke =P

Pencarian Blogger Aktif #2 Oleh Mialiana.com


Assalamualaikum wbt :)

Pencarian Blogger Aktif #2
Pencarian Blogger Aktif #2 oleh Mialiana.com
5/8/2012 hingga 12/8/2012

Hey2 guys ! First time aku nak join segmen2 bagai ni.
 Syarat2 die x lah complicated sgt.
 So apa korang tunggu lagi beb ? 

Jom la join segmen by Mialiana.com ni. =)

Macam mana nak join ?
 Just go to mialiana.com n akan dijelaskan di situ yer. 
Jangan malas2 sgt lah =P

Adiosss~Salam



Nota Kakiku : Dah bace? Ace komen ke like ke =P

Tuesday, 7 August 2012

Kau, Naked, Bangga ?


Assalamualaikum wbt :) 


Fuyyooo ! Baca entry len macam je kan. 
No lah, Aku senanya kurang senang dgn gdis melayu laa ni. 
Duk bukak sana, duk bukak sini, dah la bulan pose plak tuh. 
Haihh korang lupe ke yang dunia ni hanya sementara ea ?
 LUPA KEEE ?
 meh ceq nak peringat neyh. 



Hari tu dunia fb kecoh dgn satu page ni --> 
Himpunan Gambar Awek Melayu ! 
Aku pon dgn prasaan ingin tau klik la jgk page tuh, tapi aku x like nahh ! 
Aku tgk satu dua pic je trus ttup.
 Pergh mmg bahaya btul gmba2 dlm tuh. 
Malangnye nasib sape yg ad dlm tu kan. 
Tapi nak wat cmne, bukan 'salah' korang kan, salah org yg wat page tu la. 
Tade keje agaknye kot. Lau nak wat page, wat la mcm aku ni @damTheWriter ! =P
atleast aku sebarkan mende yg elok kn..hmm

Tapi eloklah bagi korang yg bergelar kaum Hawa ni ambil precaution b4 ape2 jd..

1st : Korang jgn la upload pic yg terbukak sane,terbukak sini kt fb tuh. 
Fb tu kan tmpt public. 
Sape2 je bleh tgk pro5 korg. 
Xkisah la korang private cmne skali pon,
 para hackers skg ni bukannya bodoh..
depa la ni dah pandai tahap dewa. 
So senang cite XYAH ! upload lgsg k. 
Bak kata UAI, boleh kalau nak wat pro5 pic gmba sndri tu boleh,
 tp gamba tu kne ttup aurat sebetulnya 
dan saiz pic tu x besa (xlebih dari saiz gmba passport la sng cite).


2nd : Bagi blogger2 yg suka upload gmba korang dlm blog tuh, 
ambillah precaution awl.
 Kalau nk upload gmba boleh, tp disable la copy n paste tuh. 
Dah byk tutorial cmne nk disable tu kn. 
Tapi skunk ni dah ad plak application snipping tool lah,
 n mcm2 lg orang bleh snap je ape2 pic kt screen laptop dorg. 
Macam printscreen la. So korang disable la mcm mne skali pon, dorg bleh snip jgk..
Haihh..So satu je jln pnyelesaiannya, 
sama ada korang x yah ulpoad lgsg 
ataupun pastikan gmba yg korang nk upload tuh aurat korang tertutup dgn spnuhnya.

 Boleh ?

Aku wat entry sbb nk ingatkan satu sama lain je. 
Korang x suka ? Klik pangkah kat atas tu cepat2 !
Dalam bulan pose ni sama2 la kita beramal, 
bak kata ustazah aku dulu,


 " Bila iman tengah kuat jagalah yg wajib, banyakkanlah amalan sunat,
tapi bila iman tengah goyah tu sekurang kurangnya jagalah yang wajib "


*Nukilan @damTheWriter : 11.25 pm 18 Ramadhan*



Nota Kakiku : Dah bace? Ace komen ke like ke =P

Monday, 6 August 2012

Priceless Words~


Assalamualaikum wbt :)

Bila jari rajin menaip, sehari boleh 3,4 post entry. 
Tapi bila malas, nak on laptop pon  berkurun .
 Selamat Menyambut Nuzul Quran kawan2. 
Jom kita amalkan apa yang terkandung dlm Al Quran itu. 


=)

Jom usha mutiara kata ni :



Photo: :(

Photo: :)

Photo: :)

=)


*Nukilan @damTheWriter : 6.40 pm 17 Ramadhan*




Nota Kakiku : Dah bace? Ace komen ke like ke =P

Download RunningMan Episode105 !


Assalamualaikum wbt :)


Hey guys ! Dah tgok RM latest episode (105) ? Aku blom lagi, sbb Eng subs x kua lagi. HAHA. So yang link kat bawah ni just yang betul2 baru di upload oleh admin page RunningmanReonningmaen !

*without Eng subs k


*Guest : Han Ji Min

Download : Part 1

Download : Part 2

Photo: Collection of cute flower boy

Photo: oh  baby~

*Nukilan @damTheWriter :4.00 pm 17 Ramadhan*


Nota Kakiku : Dah bace? Ace komen ke like ke =P

Tahniah DLCW !


Assalamualaikum wbt :)


Chong Wei rangkul pingat Perak

" Jaguh badminton Malaysia, Lee Chong Wei merangkul pingat pertama untuk Malaysia dalam Olimpik London malam ini.Pemain nombor satu dunia, Lin Dan berjaya mempertahankan pingat emas Olimpik miliknya selepas menewaskan Lee Chong Wei 15-21, 21-10, 21-19.Lee Chong Wei yang bermula dengan baik menang pada set pertama dengan keputusan 15-21 ke atas Lin Dan.Walaubagaimanapun, Lin Dan berjaya bangkit pada set kedua dengan kemenangan 21-10 dan perlawanan masuk ke set ketiga.Pada set penentuan yang sengit itu, Lin Dan telah menghampakan harapan Lee Chong Wei untuk merangkul pingat emas pertama Malaysia dalam Sukan Olimpik apabila beliau tewas 21-19 kepada Lin Dan. "

Tahniah DLCW ! Tahniah ! *eh kenapa ? bukan chong wei menang pon kan ?




Yup, mmg die x mng dlam final olimpik London 2012, tapi die sentiasa mng di hati peminat2 setia dia. Korang tgk game td ? ape prasaan korang ea mse tgk rubber set tuh ? Korang ad nmpak mcm aku nmpk x? kesungguhan dan semangat Datuk LCW yang sangat2 kental ! Bila last point tuh dpt kt LD, die trus mngis. Aku pon cm nk nges time tu, tp cntrol lg beb. Aku sebak sbb tgk ksngguhan die main smpai last point tuh. Bayang kan la, die yg mnyahut seluruh harapan negara tuk merangkul pingat emas PERTAMA di olimpik kali ni. 

Photo: Gambar Lee chong wei kecewa selepas kalah lawan Lin dan tapi anda tetap kebanggaan
kami...

Admin Jupi-Jufri Page Official

Photo: Komen anda ???

*tape LCW ! kami tetap sokong anda !

Tapi aku kurang berkenan dgn sstgh pihak la. Contohnya :

Photo: Ni ak BENCI betei Akhbar Malaysia ni ...-,- 

*sapa kisah wei dgn 4 juta tuh ? Bukan ko pon yg dpt klau LCW mng.

Lagi satu typical Malaysian people mcm yg bwh ni  :


Photo: ada gak org camni
suh die main la ganti chong wei -,-

*wooo2 ! ko sedap2 nk ckp die lembik pehal ? ce ko try men tgk ? ntah2 terkencing terberak kat tgh2 court tuh. Ad jgk org cmni eak ?

N bagi korang yg tertunggu2  free tuh, sorry la yer LCW dah cakap :

Photo: Akhirnya... Tiada Aiskrim Free Buat Rakyat Malaysia Malam Ini. Malaysia Kempunan Lagi Untuk Menggenggam Emas Olympic... Lin Dan Menewaskan Chong Wei : 15 - 21 | 21 - 10 | 21 - 19. ::.kikiki.::

=)

Apa2 pun harapan kita untuk tgk The Pocket Rocket Man (azizulhasni) dalam acara keirin esok ! Sama2 kita sokong Team Malaysia :)







*Nukilan @damTheWriter : 3.50 am 17 Ramadhan*

Nota Kakiku : Dah bace? Ace komen ke like ke =P

Sunday, 5 August 2012

Siapa Dia ?


Assalamualaikum wbt :)


Heliza Helmi4.jpg


Hey Hey ! Siapa dia ? Siapa ni ? Ni la awek aku kalau korang nak kenal..HAHAHA..
*perah santan jap
Just kidding lah beb..Tak kan la korang x kenal sape ni kan..Senanya aku just suka tengok penampilan dia ni, memang ciri2 Muslimah sejati tu ada la kan. Cuma yang xberapa nak gemar sebab dia ni dikenali dengan rancangan realiti tv AF dulu. Yela, dalam Islam kan suara lunak seseorang perempuan itu hanya boleh untuk yang bergelar suami. Tapi tape lah, tade AF tu tade la korang kenal gadis comel molek ni kan.=D

Eh sapa nama dia ea ? Haa. Aku dah siap wat survey dah, *kire stalker la ni, dah usha punya usha biodata dia. Aku pon cilok la kat page http://www.akademifantasia.net/ . dan page fb die HelizaHelmi .
Jangan marah naa. Aku bukan wat mende x elok pon kat dia ni. Just nak kongsikan dengan korang je biodata si gadis ayu ni :D

Nama diberi : Nur Heliza Binti Helmi

Nama comel : Heliza

D.O.B : 3rd February 1986

Umur : 26 Tahun (2012)

P.O.B : Kuala Terengganu,Terengganu

Tinggi : 155 cm

Berat : 42 kg (xtau la kalau dah berubah kan..hee)

Status : SINGLE ! (yeke ni )

K lah tu je nak kongsi. Nak tau lebih korang g intebiu die ea ? =P

Mula2 kenal ngan die ? 
ofcoz la dari AF5 lagi. 

Mula tertarik ngan die ? 
Mestilah dari filem Syurga Cinta kan. 

Cite tu tanak sweet abes plak kan. Dengan kecomelan die n kehenseman awal, memang kene sgt lah. Naseb baek la awal dah kawin ngan scha, lau die ngan heliza aku lg sokong kot. HAHA. tapi dah jodoh nak wat cmne kan. Scha pon ape kurangnye. Seia sekata sehati sejiwa la katakan =D

wohhh..siyes aku sgt merepek pagi2 buta ni. Tu la mata oi, aku suh lelap ko tanak, kan dah mengarot ntah pape ni. Hope satu hari nanti aku dapat jumpe dengan heliza ni depan mata. Minx sign pon cukup la. haha.. K da ngarot balik. Akhir kata :

" Aku x pinta isteri secomel seayu Heliza, asalkan die sama2 ngan aku ke arah Syurga dengan anak2 kami yang comel  pon dah cukup " =)



Aminnnnn. . .
 *Nukilan @damTheWriter : 4.10 am 16 Ramadhan*






Nota Kakiku : Dah bace? Ace komen ke like ke =P

Help Me ! Help Me !


Assalamualaikum wbt :)


Hey guys ! Aku perlukan pertolongan korang la. Skunk ni aku ad problem dengan font blog aku ni. Aku x sure apa yang aku nmpk dngan korg nampak sama atau lain. Huhu. Aku rase mcm font ni yang bengong atau browser yang aku pakai yakni google chrome yang bengong. Haih -.- Bila aku bukak blog aku pakai mozilla lain pulak jadinya , n totally x same dengan kalau aku bukak dengan chrome. Korang paham x masalah aku ni ? lau x paham cube korang tgk pic kat bawah ni. 


*haa yang ni bile aku bukak pakai chrome


*yang ni plak bile aku bukak pakai mozilla

Agak2 korang nampak yg mane satu ea? N hope sangat korang bleh share kan link tutorial yg mudah utk tukar font n saiz die skali. Kalau korang x kesah la. Bleh letak link tu kat kotak komen bawah ni yer. Hope sgt korang bleh tolong aku. =(

*Nukilan @damTheWriter : 12.30 am 16 Ramadhan*


Nota Kakiku : Dah bace? Ace komen ke like ke =P