Monday, 18 June 2012

Sahabatku, Dunia Ini Tidak Lengkap Tanpamu!


SAHABAT? KAWAN? 


Semestinya anda semua ada kawan kan? Kalu tade tu susah sikit la..Hee..Kita hidup dalam dunia nie bukan sorang-sorang..Kita perlukan teman untuk berkongsi cerita,suka duka kita dan selesaikan masalah masing-masing..Tapi kenapa timbul pula persoalan 'kawan makan kawan'? Aduhai..ni yang tak sedap didengari kan..Kenapa la ada hamba Allah yang bersifat macam tu..huhu..Tapi kita kena sedar bahawa Allah jadikan hambanya variasi sifatnya untuk Dia menguji keimanan kita terhadapNya..Janganlah kita hilang pertimbangan ketika berhadapan dengan individu-individu seperti mereka ni yang seperti gunting dalam lipatan kan..Sebaliknya kita hendaklah memohon petunjuk daripada Allah S.W.T,bagaimana untuk kita selesaikan masalah ini.Sekiranya masih buntu,kita hanya mampu berdoa agar hamba Allah ini,berubah sifatnya dan sedar akan keistimewaan sahabat..:)


Sahabatku yang kusayangi kerana ALLAH,
Teruskanlah perjuanganmu, sayang. Jangan pernah berputus asa daripada rahmat ALLAH. ALLAH does not say the road is going to be easy, but ALLAH does say that ALLAH is going to be with us, forever.
"Hai orang-orang yang beriman, mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan sabar dan (mengerjakan) solat, sesungguhnya Allah beserta orang-orang yang sabar."
(Al-Baqarah:153)
"Sesungguhnya ALLAH beserta orang-orang yang sabar." Nah, ini buktinya, ALLAH bersamamu, sahabatku!
Bersabarlah demi mardhatillah, sahabatku.
"Dan bersabarlah kamu bersama-sama dengan orang-orang yang menyeru Tuhannya di pagi dan senja hari dengan mengharap keridhaan-Nya."
(Al-Kahfi:28)
Sahabatku, Dunia Ini Tidak Lengkap Tanpamu! | iluvislam.com discover the beauty of islam
Nota Kakiku : Dah bace? Ace komen ke like ke =P

No comments:

Post a Comment